Huisbereide gerechten

Hoe stel je zelf een rijsttafel samen?  1. 1: Wat: één of twee gerechten uit elke groep
    De gerechten uit de Indonesische keuken zijn in te delen in verschillende groepen. Denk hierbij aan soep, nasi en bami, vlees, groente, vis, warme bijgerechten, koude bijgerechten, kroepoek en zoete gerechten. Voor een traditionele rijsttafel kies je meestal één gerecht uit iedere groep. Uit de groepen nasi en bami, vlees, groente kies je twee gerechten in plaats van één.

  2. 2: Hoeveel: altijd genoeg, maar niet te veel
    Met zoveel gerechten is het lastig in te schatten hoeveel je nodig hebt. Gelukkig heeft Gembira hier al jarenlange ervaring mee en brengen we op basis hiervan adviezen uit in onze menukaart. Doorgaans bestel je van de basisgerechten – nasi en bami, vlees, groente – wat meer van dan de rest (250 gram p.p. ten opzichte van 150 gram p.p.).

  3. 3: Klassiekers versus exotisch
    Voor een gezelschap dat doorgaans al vaker Indonesisch eet of voor wie de keuken nieuw is, bestel je andere gerechtjes. Een gegarandeerd succes zijn klassiekers als bami, babi ketjap, sate ayam yakitori, tjap tjoi, serundeng, atjar tjampur, cassave kroepoek en spekkoek als afsluiter. Voor de ‘gevorderden’ zijn er genoeg exotische gerechtjes om lekker mee af te wisselen.

Onze medewerkers helpen je graag op weg als wat hulp kunt gebruiken bij het samenstellen van je eigen rijsttafel!Kijk voor de opties en de aanbevolen hoeveelheden in onze menukaart.

Download de volledige menukaart

vers uit eigen keuken