Gembira Blog

De smaak van Indonesië

Gembira Maastricht viert 15-jarig bestaan

Gembira Maastricht viert 15-jarig bestaan

Gembira Maastricht viert 15-jarig bestaan: dit gebeurde er allemaal!

Het was 2004 en de Rechtstraat was nog niet zo hip als nu. Toch openden vader, moeder en dochter een zaak om hun Indonesische, culinaire erfgoed door te geven aan de inwoners en bezoekers van Maastricht. Het was ingericht als een klassieke Indonesische eetzaak, er werd de hele dag gekookt en - ook voordat het hip werd - was er een open keuken. Terwijl hun bestelling werd klaargemaakt, keken klanten verlekkerd naar de stomende wokken vol verse ingrediënten.


Achter in de winkel kon je afhaalmaaltijden krijgen, voorin kon je gezellig in de zaak eten. Met veel liefde hebben we hier menige gast mogen ontvangen. Intussen kwam steeds vaker de vraag of we ook buffetten op locatie konden verzorgen: bij bedrijven of bij de mensen thuis tijdens verjaardagen, huwelijken of communies. In 2006 startten we met onze catering op locatie (en dat vinden we nog steeds een van de leukste dingen om te doen!).


Verhuizing Rechtstraat naar Wyckerbrugstraat


2013: verhuizen naar de Wycker Brugstraat Er kwam steeds meer vraag naar al dat lekkers van Gembira en vooral de keuken barstte zowat uit haar voegen. Tijd om rond te kijken voor een maatje groter! We besloten ons vanaf toen alleen te richten op catering en afhaalmaaltijden. Ons oog viel op een nóg mooier pand enkele meters verderop in de Wycker Brugstraat, onze huidige locatie. Wat was dit een prachtig pand om onze klanten in te ontvangen, zeker na de uitvoerige verbouwing die we naar alle tevredenheid hebben laten doen door een interieurarchitect.


Vanaf die tijd ligt onze grote, professionele keuken in de Heerderdwarsstraat in Maastricht. Hier hebben we alle ruimte en apparatuur om de Indonesische gerechten vers te bereiden. Die gaan elke dag linea recta naar de vitrines van de winkel in de Wycker Brugstraat en zo blijven mensen in en om Maastricht, nu al vijftien jaar, genieten van ons levenswerk. En dat willen we nog wel even gaan volhouden! Vier het met ons mee, want tijdens de jubileummaand leggen we onze klanten graag extra in de watten…


We doken in onze archieven en vonden enkele leuke cijfers. In 15 jaar Gembira:  bedienden we 294.000 klanten,  verzorgden we 406 verjaardagen, 102 bruiloften, 43 afscheidsrecepties en 33 communies,  behaalden we de 4e plaats voor Beste toko van Nederland (in 2015),  verkochten we 29.400 wokbekers,  sneden we 22.050 komkommers, 29.400 paprika’s en tikten we 158.025 eitjes.

Van het hele team van Gembira Maastricht: bedankt allemaal voor 15 jaar kookplezier!

Author

.