Gembira Blog

De smaak van Indonesië

Chinese kool van de BBQ

Chinese kool van de BBQ

Aanrader!

Makkelijk en

Super lekker

4 personen

Ingrediënten

  • 5 el sojasaus • 3 el soja olie • Rasp en sap 1 limoen • 1 verse rode chilipeper • 1 chinese kool • 1 el sesamzaad

Bereiding :

Meng de eerste 3 ingrediënten in een kom voor een dressing. Snijd de chilipeper in smalle ringetjes en haal de pitjes eruit. Voeg de helft toe bij de dressing. Snijd de chinese kool in 4 delen in de lengte. Sprenkel de dressing over de chinese kool. Rooster de sesamzaad in een droge koekenpan. Leg de kool op de BBQ en gril de koolparten in ca. 3-4 minuten rondom bruin. ( niet op het heetste stuk, maar op de zijkanten) Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de verse chili en het geroosterde sesamzaad.

Smakelijk eten!

Author

.